کتاب «دیپلماسی بینالمللی و جنبش المپیک» رابطه بین گفتمان دیپلماتیک و جنبش المپیک را بررسی میکند و تغییر و استمرار این رابطه را از منظر تاریخی مورد بررسی قرار میدهد. این کتاب با بهرهگیری از ادبیات موجود درباره دیپلماسی، تکامل گفتمان دیپلماتیک را در راستای المپیک، پاراالمپیک و بایکوت المپیک را تجزیه و تحلیل میکند. به باور نویسنده، تعامل فزاینده بازیگران غیردولتی با امر سیاست، به خصوص بازیگران غیردولتی ورزشی نظیر کمیته بینالمللی المپیک و کمیته بینالمللی پاراالمپیک، نشانگر آن است که دیپلماسی معاصر تا چه اندازه در حوزههای مختلف گسترش یافته است.
با این وجود «آرون بیکم» استدلال میکند که دولت نقش خود را به عنوان بازیگر اصلی در نظام بینالملل حفظ کرده است و فعالیتهای دیپلماتیک را با انگیزههایی فراتر از پیگیری منافع سیاسی خود انجام میدهد. او برای تشریح دیدگاههای خود درباره ارتباط بین المپیک و دیپلماسی، بریتانیا را به عنوان مطالعه موردی خود برمیگزیند و ویژگیهای گفتمان دیپلماتیک را در ارتباط با مسابقات و رقابتهای ورزشی میسنجد و تلاش میکند مسیر آینده دیپلماسی را از رهگذر مسابقات المپیک ترسیم کند.
فصول این کتاب عبارتند از: دیپلماسی بینالمللی و جنبش المپیک، دیپلماسی المپیک: کمیته بینالمللی المپیک به عنوان بازیگر دیپلماتیک، دیپلماسی و مزایده المپیک، دیپلماسی و بایکوت المپیک، از آتن تا ملبورن: دیپلماسی المپیکی بریتانیا در سالهای شکلدهنده، از رم تا آتن: روابط خارجی بریتانیا و گسترش دیپلماسی المپیک، بازآرایی روابط قدرت: پکن 2008 و دیپلماسی المپیک، چالشهای جدید برای دیپلماسی المپیک: گفتمان دیپلماتیک و مسابقات 2012 و چشمانداز آینده دیپلماسی المپیک و پاراالمپیک.